Beklager, fant ikke noen bedre video.

I fem år har den franske filosofen Robert Redeker levd som flyktning i sitt eget land, etter at han i September 2006, skrev en kronikk i avisa Le Figaro, med tittelen Hva skal den frie verden gjøre stilt overfor islamistenes intimidasjon, som da var kritisk til islam.

Som flyktning og fra sitt indre eksil har Robert Redeker fått seg et priviligert utkikkspunkt der han kan observerer utviklingens skjeve gang med større nærhet og konsentrasjon enn andre, og uten å måtte skjele til karriæristiske og andre timelige hensyn. Det er desverre ikke mye å lese om mannen på norsk og engelsk, og ikke bare fordi han skriver og snakker på fransk, men også fordi det politikerbetalte europeiske establishments sine kulturinstitusjoner har funnet det tryggest å slette sporene etter ham, og la ham gå i glemmeboken. De betalingsvillighet vi skattebetalere har vist dem, den har de ikke sett seg i stand til lenger verdsette ved å vise solidaritet og rettferdighet, når de verdier vi bygger freden og fordrageligheten på i vår del av verden er truet, nemlig sannheten og ytringsfriheten.

Men det er håp og lyspunkter. Ett av dem er Det danske trykkefrihetsselskaps som i sitt tidskrift Sappho, nå har oversatt Robert Redekers filosofiske analyse av «anti-rasismen», som han betrakter som en del av underholdningsindustrien, som et realty show, som pseudo-elitens «antirasistiske» dobbeltparodi.

[I de kulørte massemedienes happenings] feirer antirasismen sine aktører; en øverste kaste av kjendiser fra TV-, sports- og underholdningsverdenen som består av det Philippe Murray treffende kalte «rebellokrater».

Kjendisveterinæren Trude Mostue er vel inne på noe når hun i dagens VG synes Norge er et «Big Brother-land», barnslig og klaustrofobisk, der folket er uten fri vilje.

Les og bli klok: Antiracismens evangelister.

Det danske trykkefrihetsselskap har også fått oversatt en av Redekers bøker – dansk tittel «Man må prøve at leve«. Den er for tiden utsolgt.

PS: En annen tenker som setter hensynet til sannheten over timelige hensyn, som det kunne passe å nevne i samme slengen, er Raymond Ibrahim , som nå har blitt fast spaltist på document.no, i samarbeid med Det danske trykkefrihetsselskap. Han har også et spesielt utkikkspunkt. Hans familie fristet skjebnen som koptere i Egypt, før de emigrerte til USA. Foreløbig har hans tilnærming til spørsmålet Er jødedommen og kristendommen like voldelig som islam?, vakt størst oppmerksomhet.