Klikk på knappen nederst til høyre i spilleren for å se filmen i full skjerm

Crossing er en Koreansk film fra 2008, basert på en sann historie om en avhopper fra Nord-Korea og hans familie. Filmen er et viktig bidrag til spørsmålet om hva kommunismen gjør med folk, og er et godt bidrag mot den glemselen som særlig de angerløse kommunister våre står for, som fortsatt sitter i mektige stillinger rundt om i vårt kulturliv.

Hovedpersonen Cha In-pyo, spiller en Nord-koreansk gruvearbeider som med fare for livet krysser grensen til Kina for å skaffe medisiner til sin alvorlig syke kone. Kona dør kort til etter at mannen har kommet seg over til Kina. Sønnen på 11 år, spilt av Shin Myung-chul, blir etterlatt alene igjen, og begynner på en lang reise for å finne igjen sin far.

Hendelsen foregikk samtidig som kommunistiske økonomiske politikken hadde skapt en hungerkatastrofe som det er beregnet at drepte 1 millioner mennesker. I sammen med senere hungerkatastrofer er det beregnet at så mange som 3 millioner kan ha blir drept, 10 prosent av befolkningen. Nord-Koreanere kan vanskelig flykte til Sør-Korea direkte pga av landminer og tungt militær bevoktning langs grensa. Avhoppere krysses grensa til Kina og prøver å komme seg derfra til Sør-Korea.

Men Kina er alliert med Nord-Korea, og anerkjenner ikke avhoppere som flyktninger, men sendte dem tilbake til Nord-Korea, der de ender i konsentrasjonsleire, tortur og henrettelser. For å skremme befolkningen har Nord-Koreanske myndigheter begynt med offentlige henrettelser av folk som blir tatt for å hjelpe folk å flykte fra landet.

N.Korean Defector Recalls Being Tortured in Camp |