Klikke for å lese bok i norsk oversettelseErik Solheim sier han har studert Mao hele sitt liv. Det kunne han ha spart seg ved å se den prisbelønnende dokumentarserien «Ni kommentarer om kommunistpartiet» utgitt av The Epoch Times, en avis som ble opprettet på kinesisk av tilhengere av Falun Gong i 1999. Avisa dekker nyhetssaker og grupper som er i opposisjon til Det Kinesiske Kommunistparti (KKP) som bla. Falun Gong, kinesiske dissidentere og menneskerettsaktivister, og den tibetanske eksilregjering.

Dokumentaren filmatisere en bok med samme tittel. Og den går meget grundig til verks i å bringe den horrible sannhet om kamerat Mao Zedongs bestialske regime på det rene. Det definitivt mest morderiske regimet i verdenshistorien.

Les boka Ni Kommentarer om Kommunistpartiet – (PDF, 1MB) oversatt til norsk av Nettverk for menneskerettigheter i Kina.. Boka er også tilgjengelig som podcast på ninecommentaries.sohnetwork.com, der du da kan hør den engelske utgaven av boka opplest.

Fra innledningen til boka: Gjennom dets mer enn 80-årige historie har Det kinesiske kommunistpartiets gjøren og laden vært fullt av løgn, krig, tyranni, massakrer og terror. Tradisjonell tro og prinsipper er blitt brutalt ødelagt. Opprinnelige etiske tankesett og sosiale strukturer er oppløst med makt.

Empati, kjærlighet og harmoni mellom mennesker er blitt fordreid til kamp og hat.

KKPs styre er den mørkeste og mest absurde del av Kinas historie.

The Epoch Times tror at ved å forstå KKPs virkelige historie, kan vi bidra til at slike tragedier ikke skal gjenta seg i fremtiden.

Samtidig håper vi at hver og en av oss vil reflektere over våre innerste tanker og undersøke hvorvidt vårt manglende mot og kompromissvilje gjør oss medskyldige i mange tragedier som kunne vært unngått.

De Ni kommentarene setter i gang samtaler, spesielt blant kinesere om KKPs karakter og egenskaper. Vi tror at resten av verden også må ta del i disse samtalene. Vi håper at de som enda er ført bak lyset av KKP, nå klart vil innse dets natur, rense dets gift fra sine sjeler, frigjøre sine sinn fra dets onde kontroll, bli fri fra terrorens lenker og for alltid gi opp alle illusjoner om partiet.

Åpne opp for en ny æra, for en ny fremtid!